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2025.05.30
玉ねぎの皮の使い道
熟成中の減塩乾燥生ハムの脂質酸化及び揮発性フレーバー化合物に及ぼすタマネギ皮抽出物の影響
Effects of onion skin extract on lipid oxidation and volatile flavor compounds of low-salt dry-cured ham during ripening
2025.05.30
塩分制限の効果
慢性腎疾患の進行に対する減塩食の効果:前向き非盲検無作為比較試験
Effect of a Low Salt Diet on the Progression of Chronic Kidney Disease: A Prospective, Open-Label, Randomized Controlled Trial
2025.05.30
効率的に減塩を進めるためには・・・
TARPAREモデルを用いた減塩の優先順位の高い集団の特定: 横断的研究
Identifying High-Priority Populations for Dietary Salt Reduction Using the TARPARE Model: A Cross-Sectional Study
2025.05.30
ファイトレメディエーションは塩害対策の助けとなり得るか?
雨水貯留池の植物群落に及ぼす除氷剤と凍結防止剤の使用の影響: 塩ストレスの特徴とファイトレメディエーションの可能性
The impact of deicer and anti-icer use on plant communities in stormwater detention basins: Characterizing salt stress and phytoremediation potential
2025.05.30
病原体を不活性化し、栄養と感覚の質を維持するプロセス
レタス中の黄色ブドウ球菌および赤痢菌の不活性化における熱超音波処理とNaClの相乗効果:音場と反応速度論の影響
Synergist effect of thermosonication and NaCl on inactivation of Staphylococcus aureus and Shigella flexneri in lettuce: The effect of acoustic field and reaction kinetics
2025.05.30
より塩分の少ない、おいしいソーセージの作るには?
乾燥塩漬肉製品の減塩戦略:KCl及びマイクロカプセル化されたスパイス及び芳香植物エキスの使用
Salt reduction strategies for dry cured meat products: The use of KCl and microencapsulated spices and aromatic plant extracts
2025.05.30
高血圧を緩和する
α
1-アンチトリプシンは腎臓膜のジアシルグリセロール濃度とプロテインキナーゼC活性を低下させることにより、若年マウスの食塩感受性高血圧を緩和する
Alpha 1-antitrypsin mitigates salt-sensitive hypertension in juvenile mice by reducing diacylglycerol concentrations and protein kinase C activity in kidney membranes
2025.04.30
食べ物の塩分濃度が気になる方へ
二クロム酸銀を用いた食品中の塩分濃度測定のための新規技術
Novel technique for measuring salt concentrations in food using silver dichromate
2025.04.30
塩味好きは脂肪分もお好き!?
塩味を好むことは、より脂肪分が多く、よりカロリーの高い食品を好むことと関連している
Liking for saltiness is associated with preference for fattier and more caloric foods
2025.04.30
血圧を下げるための戦略として・・・
中国湖南省での実世界設定コホート研究における尿電解質と血圧に対する代替塩の影響
Effects of salt substitute on urinary electrolytes and blood pressure in a real-world setting-cohort study in Hunan, China
2025.04.30
食生活や生活環境によって塩分摂取に違いがある子供たち
3歳児の24時間尿中食塩排泄量およびナトリウム・カリウム比の推定値と学校教育、兄弟姉妹の生活状況および食習慣との関連について
The association of schooling, sibling life situation, and dietary habits with the estimated 24-h urinary salt excretion and sodium-to-potassium ratio in 3-year-old children
2025.04.30
イリシンの効能
イリシンは腎AMPK-Rac1経路の制御を介して食塩感受性高血圧を軽減する
Irisin mitigates salt-sensitive hypertension via regulating renal AMPK-Rac1 pathway
2025.04.30
生姜粉末のすごいパワー!!
持続可能で環境に優しい鉄筋腐食防止剤としてのジンジャーパウダー
Ginger powder as sustainable and eco-friendly corrosion inhibitor for the protection of steel reinforcement bars
2025.04.30
美味しいキムチを作る際に必要なツールは?
ハイパースペクトルイメージングを用いた塩漬けキムチキャベツの塩分濃度の迅速かつ非破壊的な分類
Rapid and non-destructive classification of salinity levels in brined kimchi cabbage using hyperspectral imaging
2025.03.31
地表塩層形成の影響を測る
多孔質表面からの蒸発ダイナミクスに及ぼす塩結晶化の影響の定量化
Quantifying Salt Crystallization Impact on Evaporation Dynamics From Porous Surfaces
2025.03.31
塩水利用遺跡から知る遠い昔
Cacica(ルーマニア)における塩水開発:塩供給の放射状モデルの応用
Brine exploitation at Cacica (Romania): An application of radial model of salt supplying
2025.03.31
養殖ヒラメに塩を与えすぎると・・・
飼料塩濃度は汽水で飼育されたヒラメ(Scophthalmus maximus)の成長,栄養利用および脂肪酸プロファイルに影響を与える
Dietary salt concentrations influence growth, nutrient utilization, and fatty acid profiles of turbot (Scophthalmus maximus) reared in brackish water
2025.03.31
高血圧予防を妨げるもの
オーストラリアの高血圧成人における食塩摂取量削減の障壁と有効性
Barriers and enablers to salt intake reduction in Australian adults with high blood pressure
2025.03.31
塩摂取行動に影響を与える要因
中国南西部における油と食塩の摂取に関する知識、心構え、習慣および関連する影響因子
Knowledge, attitudes, and practices of oil and salt intake and related influencing factors in Southwestern China
2025.03.31
サスティナブルな水生成
プロトタイプ蒸発装置で超高回収水量とブライン濃縮を実証: 廃液ゼロの海水淡水化を目指して
Demonstration of ultra-high-water recovery and brine concentration in a prototype evaporation unit: Towards zero liquid discharge desalination
2025.03.31
超音波の効能
GC-IMS技術に基づく部分カリウム塩代替品を用いて製造したビーフジャーキーの風味プロファイルに対する超音波効果
Ultrasound effect on flavor profile of beef jerky produced with partial potassium salt substitute based on GC-IMS technology
2025.02.28
高齢男性の高血圧へのアプローチ
性・年齢依存性高血圧の発症と血圧の食塩感受性に関わる腎と交感神経の統合メカニズム
Integrated renal and sympathetic mechanisms underlying the development of sex- and age-dependent hypertension and the salt sensitivity of blood pressure
2025.02.28
健康と環境に効く税
食塩税と砂糖税が英国国民における仮定上のカテゴリー内食品への置き換え、BMI、環境フットプリントに及ぼす影響のモデル化
Modelling impacts of a salt and sugar tax on hypothetical intra-category food substitutions, BMI and environmental footprints in the UK population
2025.01.31
海水の直接電気分解から見える未来
塩化物隔離を介した酸化還元不活性両親媒性アミンによる海水の直接電気分解の実現
Enabling direct seawater electrolysis by redox-inactive amphiphilic amines via chloride sequestration
2025.01.31
水耕栽培でNaClをうまく使う
適度な塩水は、投入効率の高い「水耕栽培システム」で栽培された未熟なメロンの在来種を強化するのに効果的である
Moderate saline waters are effective to enhance a landrace of unripe melon cultivated in a ”water culture system” with high input efficiency
2025.01.31
塩分を気にせず、お気に入りのソースを楽しむ方法
カプセル化オレオレジンによる減塩がマヨネーズ、マスタード、ケチャップの品質に及ぼす影響
The influence of salt reduction with encapsulated oleoresins on the quality of mayonnaise, mustard, and ketchup
2025.01.31
塩味受容における新展開!!
塩味受容の複雑性:塩化物味覚検出におけるTMC4の役割に関する洞察
The complexities of salt taste reception: insights into the role of TMC4 in chloride taste detection
2024.12.27
放流魚を塩水に慣れさせる
ヒラメチョウザメ(Acipenser ruthenus)の塩分ストレスに及ぼすHSP誘導物質の影響:HSP発現,免疫応答及び抗酸化能に関するin vitro研究
The influence of HSP inducers on salinity stress in sterlet sturgeon (Acipenser ruthenus): In vitro study on HSP expression, immune responses, and antioxidant capacity
2024.12.27
健康を保つには職場の食堂を利用しよう!!
職場カフェテリア食を通じて、野菜と塩分摂取量別にグループ分けした日本人労働者の心血管代謝測定の特徴と変化
Characteristics of and changes in the cardiometabolic measures of Japanese workers grouped according to their vegetables and salt intake through workplace cafeteria meals
2024.12.27
ナトリウムの削減・置換は慎重に!!
豚肉と七面鳥の生ソーセージの製造と熟成におけるNaClの削減または置換の影響
Impact of the reduction or replacement of NaCl during production and ripening of raw cured pork and turkey sausages
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