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2025.09.30
食事関連脳卒中の動向 -中国-
1990年から2021年までの中国における食事関連脳卒中疾患負荷の分析と2025年から2044年までの予測
Analysis of diet-related stroke disease burden in China from 1990 to 2021 and projections for 2025-2044
2025.09.30
スプラウト生産にとって良いものとは?
メラトニンと組み合わせた低濃度の塩化ナトリウムが、中国のケールスプラウトの栄養価を向上させた
Low concentration of sodium chloride combined with melatonin improved the nutritional quality of Chinese kale sprouts
2025.09.30
塩分濃度の調整で効率的に豆タンパク質を抽出する
塩抽出がエンドウ豆タンパク質の組成、構造、および熱特性に及ぼす影響
Effect of salt extraction on composition, structure, and thermal properties of pea protein
2025.09.30
コンクリートの塩害機構
温度と湿度勾配下におけるコンクリート構造物中の塩分輸送挙動
Behavior of Salt Transport in Concrete Structures Under Temperature and Moisture Gradients
2025.09.30
塩廃棄物の再利用
塩セメント複合材料における白華現象の調査;表面傾斜と塩廃棄物の種類が資源効率的な建設材料に及ぼす影響
Investigating efflorescence in salt-cement composites: The impact of surface inclination and salt waste types on resource-efficient construction materials
2025.09.30
減塩戦略のヒント
ミネラルとアミノ酸の塩味知覚における味覚受容体の役割と減塩戦略の進展:レビュー
Role of taste receptors in salty taste perception of minerals and amino acids and developments in salt reduction strategies: A review
2025.09.30
高塩分摂取、血圧上昇ではない心臓への負担
塩分感受性と心筋線維症:サイレント心血管リモデリングの解明
Salt sensitivity and myocardial fibrosis: unraveling the silent cardiovascular remodeling
2025.09.30
人工骨作製での塩の利用
ポリカプロラクトン/ヒドロキシアパタイト/酸化グラフェンスキャフォールドの表面形態と機械的特性の改善:3Dプリンティング-塩浸出法
Improvement in surface morphology and mechanical properties of the polycaprolactone/ hydroxyapatite/ graphene oxide scaffold: 3D printing – salt leaching method
2025.08.29
組織・血漿のナトリウム・カリウムレベルの変化は高血圧の原因、それとも結果?
原発性アルドステロン症における塩分感受性の病因において、ナトリウムの蓄積を伴わない皮膚カリウムの早期減少
Early reduction of skin potassium without sodium accumulation in the pathogenesis of salt sensitivity in primary aldosteronism
2025.08.29
塩害、石膏とわらの効用
エチオピアのアバヤ湖近郊の石膏とマルチング技術による塩害ナトリウム土壌におけるトマト収量の最適化
Optimizing Tomato Yield in Saline-Sodic Soils With Gypsum and Mulching Techniques Near Lake Abaya, Ethiopia
2025.08.29
調理での塩添加プロセスに迫る!!
磁気共鳴画像法を用いた食品中のナトリウム濃度の時空間定量
Spatiotemporal quantification of sodium concentration in food using magnetic resonance imaging
2025.08.29
構造物ダメージの原因となる塩混合物の結晶化を調べる
乾燥過程における多孔質媒体中のNaCl–NaNO
3
–H
2
Oの結晶化
Crystallization of NaCl-NaNO
3
-H
2
O in Porous Media During Drying
2025.08.29
おすすめは調理中の加塩!!
定量的MRIで評価したニンジンのナトリウム分布に及ぼす加塩方法の影響
Impact of salting practices on sodium distribution in carrots assessed by quantitative MRI
2025.08.29
農業でのカーボンドットの活用
トマトの塩耐性向上を狙ったSpd-CDs駆動の呼吸バースト酸化酵素ホモログ/ポリアミン酸化酵素依存性H
₂
O
₂
シグナル伝達分子工学
Spd-CDs-driven respiratory burst oxidase homolog/polyamine oxidase-dependent H
₂
O
₂
signaling molecule engineering for salt tolerance in tomato
2025.08.29
海水成分に邪魔されない光触媒素材
ナツメヤシシロップ/g‐C
3
N
4
:海水分解による水素製造のための金属/非金属相乗複合材料
Date-palm syrup/g-C
3
N
4
: A metal/non-metal synergistic composite for hydrogen production via seawater splitting
2025.08.29
海水淡水化・資源回収に期待の膜の改良
膜蒸留結晶化を強化する高性能防汚光熱膜
High-performance antifouling photothermal membranes for enhanced membrane distillation crystallization
2025.07.30
効果的な食塩マイクロカプセルの使用法
ナトリウム削減戦略としての食塩マイクロカプセルの添加: チキンバーガーにおけるケーススタディ
Addition of salt microcapsules as strategy for sodium reduction: A case study in chicken burgers
2025.07.30
岩塩と海塩の識別
ラマン分光法と主成分分析を組み合わせた食用塩の分類
Classification of edible salts using Raman spectroscopy coupled with principal component analysis
2025.07.30
海水中での人工光合成のポテンシャル
窒化炭素とその関連システムによる海水中での光合成促進
Promoted Photosynthesis in Seawater by Carbon Nitride and Related Systems
2025.07.30
結晶化を測定する
蒸発結晶化を用いた核生成速度測定のためのバイアルスケール法の開発:塩化ナトリウムを用いた事例研究
Developing a Vial-Scale Methodology for the Measurement of Nucleation Kinetics Using Evaporative Crystallization: A Case Study with Sodium Chloride
2025.07.30
乳製品コスト削減のヒント
向流透析による乳製品の脱塩
Desalting of dairy product streams using countercurrent dialysis
2025.07.30
高血圧患者に対する教育的アプローチの有効性
塩分摂取に関する「最小限のアドバイス」:高血圧患者を対象とした多施設パイロットランダム化比較試験の結果
“Minimal-Advice” on Salt Intake: Results of a Multicentre Pilot Randomised Controlled Trial on Hypertensive Patients
2025.06.30
解凍による劣化を抑える技
超音波との相乗効果による塩水解凍は解凍中のチベット産豚肉の品質劣化を低減する
Ultrasound synergized saline thawing reduces quality deterioration of Tibetan pork during thawing
2025.06.30
イネの塩ストレスを緩和する遺伝子
OsBURP12のノックアウトはイネ苗の耐塩性を高める
Knockout of OsBURP12 enhances salt tolerance in rice seedlings
2025.06.30
塩受性高血圧の発症のメカニズム
塩感受性高血圧:内皮および血管機能障害と性別の役割
Salt-sensitive hypertension: role of endothelial and vascular dysfunction and sex
2025.06.30
NZの食塩についての状況
ニュージーランドの18歳から65歳の成人における食塩に関する知識、態度、行動
Dietary Salt-Related Knowledge, Attitudes, and Behaviors of New Zealand Adults Aged 18-65 Years
2025.06.30
日本人中年にとって気になるのでは?
日本人中年成人における全死因死亡率、特定原因死亡率および早発性非伝染性疾患死亡率とナトリウムの摂取量およびカリウムとの比率: 前向きコホート研究
Consumption of Sodium and Its Ratio to Potassium in Relation to All-Cause, Cause-Specific, and Premature Noncommunicable Disease Mortality in Middle-Aged Japanese Adults: A Prospective Cohort Study
2025.06.30
高血圧や腎障害に効くもの
NLRP3インフラマソームの薬理学的阻害は、ダール食塩感受性ラットにおける腎臓アポトーシス,線維症および損傷を抑制する
Pharmacological inhibition of the NLRP3 inflammasome attenuates kidney apoptosis, fibrosis, and injury in Dahl salt-sensitive rats
2025.06.30
高血圧に必要な知見
機械学習法を用いた制御されていない高血圧に関連する因子の予測: イラン西部における横断的研究
Predicting Factors Associated With Uncontrolled Hypertension Using Machine Learning Methods: A Cross-Sectional Study in Western Iran
2025.05.30
玉ねぎの皮の使い道
熟成中の減塩乾燥生ハムの脂質酸化及び揮発性フレーバー化合物に及ぼすタマネギ皮抽出物の影響
Effects of onion skin extract on lipid oxidation and volatile flavor compounds of low-salt dry-cured ham during ripening
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