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2025.11.28
欧州人にとっての旨味 塩味と比較して
Survey data of perception and evaluation of umami taste in Austria
オーストリアにおけるうま味の味覚に関する知覚と評価の調査データ
2025.11.28
SWRO淡水化で抱える課題の軽減に
Thermo-osmotic membrane distillation-crystallization for enhanced dehydration of lithium brines and sustainable SWRO brine management
リチウム塩水の脱水促進と持続可能なSWRO塩水管理のための熱浸透膜蒸留結晶化
2025.11.28
低塩保存食品の安全 目に見えないもへのアプローチ
Hyperspectral imaging and predictive microbiology for the non-invasive evaluation of the growth probability of Staphylococcus aureus in sliced dry-cured ham
ハイパースペクトルイメージングと予測微生物学を用いた乾燥熟成ハムのスライスにおける黄色ブドウ球菌の増殖確率の非侵襲的評価
2025.11.28
塩がする水の動きの謎を解く
How Salt Solvation Slows Water Dynamics While Blue-Shifting Its Dielectric Spectrum
塩の溶媒和が水のダイナミクスを遅延させつつ、その誘電スペクトルを青方偏移させる仕組み
2025.11.28
チーズ熟成で働く塩の動き
Optimizing NaCl uptake in experimental Emmentaler cheese: Effects of brining concentration, temperature, and duration
実験的エメンタールチーズにおけるNaCl取り込みの最適化:塩漬け濃度,温度,および期間の影響
2025.11.28
加塩を減らしても食肉を柔らかく
Postmortem salting effects on actomyosin characteristics and tenderness in chicken breast: Role of L-lysine at low NaCl
鶏胸肉における死後加塩処理がアクチノミオシン特性と柔らかさに及ぼす影響:低NaCl条件下におけるL-リジンの役割
2025.11.28
しょっぱいはずが・・・過度な甘みにご注意を!!
The addition of sweetness reduces aversion to high salt concentrations in patients with chronic kidney disease
甘味を加えることで、慢性腎臓病患者の高塩濃度に対する嫌悪感が軽減される
2025.10.31
塩分を減らしながら、おいしく鶏料理を食べる方法
ナトリウム摂取量削減のための調理法探求:茹で鶏における調味料と塩添加タイミングの影響
Exploring Culinary Methods to Reduce Sodium Intake: The Impact of Flavorings and Salt Addition Timing in Boiled Chicken
2025.10.31
食事のシチュエーションで変わる塩分の摂取
食事における塩分摂取に寄与する食事状況と食品類の生態学的瞬間評価
Ecological momentary assessment of meal context and food types contributing to salt intake at meals
2025.10.31
栄養に対する知識・スキル・行動が導く減塩戦略
栄養リテラシーと減塩対策:減塩意図の媒介的役割
Nutrition literacy and salt reduction measures: a mediating role of salt reduction intention
2025.10.31
胃がんと高塩分摂取の関係は?
高塩分摂取に起因する胃癌の負担と2042年までの予測:中国・日本・韓国の国際比較分析
The burden of gastric cancer attributed to high salt intake and predictions through the year 2042: a cross-national comparative analysis of China, Japan, and South Korea
2025.10.31
利尿による筋肉ロスを知る
慢性心不全患者における高塩分食と利尿薬の夏眠現象の発症に及ぼす影響
The impact of high-salt diet and diuretics on the development of the aestival phenomenon in patients with chronic heart failure
2025.10.31
高塩分誘発性線維化の軽減
硫化水素は低酸素誘導因子-1
α
を阻害することで高塩分刺激による心筋線維化を軽減する
Hydrogen sulfide alleviates high-salt-stimulated myocardial fibrosis through inhibiting hypoxia-inducible factor-1α
2025.10.31
土中の塩結晶、風が吹いたら…
多孔質媒体からの塩水蒸発と表面塩結晶化ダイナミクスにおける風速の役割
The Role of Wind Velocity in Saline Water Evaporation from Porous Media and Surface Salt Crystallization Dynamics
2025.10.31
淡水を守る
イオンクラスターが淡水塩類化の原因、影響、および要因を明らかにする
Ion Clusters Reveal the Sources, Impacts, and Drivers of Freshwater Salinization
2025.09.30
食事関連脳卒中の動向 -中国-
1990年から2021年までの中国における食事関連脳卒中疾患負荷の分析と2025年から2044年までの予測
Analysis of diet-related stroke disease burden in China from 1990 to 2021 and projections for 2025-2044
2025.09.30
スプラウト生産にとって良いものとは?
メラトニンと組み合わせた低濃度の塩化ナトリウムが、中国のケールスプラウトの栄養価を向上させた
Low concentration of sodium chloride combined with melatonin improved the nutritional quality of Chinese kale sprouts
2025.09.30
塩分濃度の調整で効率的に豆タンパク質を抽出する
塩抽出がエンドウ豆タンパク質の組成、構造、および熱特性に及ぼす影響
Effect of salt extraction on composition, structure, and thermal properties of pea protein
2025.09.30
コンクリートの塩害機構
温度と湿度勾配下におけるコンクリート構造物中の塩分輸送挙動
Behavior of Salt Transport in Concrete Structures Under Temperature and Moisture Gradients
2025.09.30
塩廃棄物の再利用
塩セメント複合材料における白華現象の調査;表面傾斜と塩廃棄物の種類が資源効率的な建設材料に及ぼす影響
Investigating efflorescence in salt-cement composites: The impact of surface inclination and salt waste types on resource-efficient construction materials
2025.09.30
減塩戦略のヒント
ミネラルとアミノ酸の塩味知覚における味覚受容体の役割と減塩戦略の進展:レビュー
Role of taste receptors in salty taste perception of minerals and amino acids and developments in salt reduction strategies: A review
2025.09.30
高塩分摂取、血圧上昇ではない心臓への負担
塩分感受性と心筋線維症:サイレント心血管リモデリングの解明
Salt sensitivity and myocardial fibrosis: unraveling the silent cardiovascular remodeling
2025.09.30
人工骨作製での塩の利用
ポリカプロラクトン/ヒドロキシアパタイト/酸化グラフェンスキャフォールドの表面形態と機械的特性の改善:3Dプリンティング-塩浸出法
Improvement in surface morphology and mechanical properties of the polycaprolactone/ hydroxyapatite/ graphene oxide scaffold: 3D printing – salt leaching method
2025.08.29
組織・血漿のナトリウム・カリウムレベルの変化は高血圧の原因、それとも結果?
原発性アルドステロン症における塩分感受性の病因において、ナトリウムの蓄積を伴わない皮膚カリウムの早期減少
Early reduction of skin potassium without sodium accumulation in the pathogenesis of salt sensitivity in primary aldosteronism
2025.08.29
塩害、石膏とわらの効用
エチオピアのアバヤ湖近郊の石膏とマルチング技術による塩害ナトリウム土壌におけるトマト収量の最適化
Optimizing Tomato Yield in Saline-Sodic Soils With Gypsum and Mulching Techniques Near Lake Abaya, Ethiopia
2025.08.29
調理での塩添加プロセスに迫る!!
磁気共鳴画像法を用いた食品中のナトリウム濃度の時空間定量
Spatiotemporal quantification of sodium concentration in food using magnetic resonance imaging
2025.08.29
構造物ダメージの原因となる塩混合物の結晶化を調べる
乾燥過程における多孔質媒体中のNaCl–NaNO
3
–H
2
Oの結晶化
Crystallization of NaCl-NaNO
3
-H
2
O in Porous Media During Drying
2025.08.29
おすすめは調理中の加塩!!
定量的MRIで評価したニンジンのナトリウム分布に及ぼす加塩方法の影響
Impact of salting practices on sodium distribution in carrots assessed by quantitative MRI
2025.08.29
農業でのカーボンドットの活用
トマトの塩耐性向上を狙ったSpd-CDs駆動の呼吸バースト酸化酵素ホモログ/ポリアミン酸化酵素依存性H
₂
O
₂
シグナル伝達分子工学
Spd-CDs-driven respiratory burst oxidase homolog/polyamine oxidase-dependent H
₂
O
₂
signaling molecule engineering for salt tolerance in tomato
2025.08.29
海水成分に邪魔されない光触媒素材
ナツメヤシシロップ/g‐C
3
N
4
:海水分解による水素製造のための金属/非金属相乗複合材料
Date-palm syrup/g-C
3
N
4
: A metal/non-metal synergistic composite for hydrogen production via seawater splitting
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